Hasselt is met vijf dodelijke slachtoffers hard getroffen door het coronavirus.
Volledig scherm
Hasselt is met vijf dodelijke slachtoffers hard getroffen door het coronavirus. © Foto Freddy Schinkel

Drie nieuwe coronabesmettingen in Hasselt: ‘Situatie blijft zorgelijk’

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen in Hasselt is donderdag met drie toegenomen ten opzichte van een dag eerder. Binnen de gemeente Zwartewaterland zijn er in Genemuiden ook twee besmettingen bijgekomen. ,,De situatie blijft zorgelijk”, constateert Zwartewaterland-burgemeester Eddy Bilder.

Hasselt is met vijf dodelijke slachtoffers al hard getroffen door het coronavirus. Bij 27 mensen uit Hasselt is tot vanmiddag het coronavirus vastgesteld. Geen gemeenschap boven de rivieren is zo zwaar getroffen door de coronacrisis als Hasselt. In de gemeente Zwartewaterland zijn ook in Genemuiden (vijf) en Zwartsluis (drie) besmettingen vastgesteld.

Verspreiden

Bij huisartsen in Genemuiden hebben zich vandaag nog ongeveer vijf mensen met ziekteverschijnselen gemeld. ,,De besmettingen kunnen zich vanuit Hasselt naar omliggende plaatsen verspreiden. We hopen dat de komende dagen het effect van de gedragsregels vanuit de landelijke overheid zichtbaar wordt”, liet burgemeester Eddy Bilder al weten. In Hasselt zijn extra agenten ingezet om te controleren of mensen zich aan de regels van de overheid houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De wekelijkse markt aan de H.A.W. van der Vechtlaan ging vanmiddag niet door in Hasselt. Enkele marktkooplieden hadden zich afgemeld en de andere ondernemers besloten aan het begin van de middag ook dat het beter was om geen etenswaar en andere spullen aan de man te brengen in de Hanzestad.

Kop van Overijssel