Medewerkers van de bibliotheek Meppel stappen op de fiets of in de auto om de materialen bij de klanten
aan huis te bregnen via een bezorgservice.
Volledig scherm
Medewerkers van de bibliotheek Meppel stappen op de fiets of in de auto om de materialen bij de klanten aan huis te bregnen via een bezorgservice. © Bibliotheek Meppel

Flink deel bibliotheken in Kop van Overijssel gaat weer open

De bibliotheken in onder andere Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis gaan vanaf 11 mei weer (beperkt) open voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen. Vanwege het coronavirus waren de vestigingen gesloten, maar onder voorwaarden is het toegestaan dat bezoekers met ingang van aanstaande maandag weer langskomen.

Belangrijkste regels daarbij zijn dat 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden en dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. De drie bibliotheken in de gemeente Zwartewaterland maken gebruik van aangepaste openingstijden op alleen maandagen en vrijdagen. ‘We hebben gekozen om geleidelijk onze openingstijden uit te breiden, zodat we zeker weten dat we iedereen op de juiste manier en met voldoende medewerkers en vrijwilligers in al onze vestigingen van dienst kunnen zijn’, meldt de organisatie.

Geleidelijke opening

Ook de bibliotheken in Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove gaan onder voorwaarden van strikte regels vanaf maandag 11 mei weer op de normale tijden open voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen. De overige vestigingen in Steenwijkerland blijven nog even gesloten; er is gekozen voor een geleidelijke opening van de diverse bibliotheken.

Met aangepaste openingstijden gaat ook de bieb in Staphorst vanaf maandag weer beperkt open. Rouveen volgt mogelijk later, wordt op de site gemeld.

Het uitgangspunt voor de bibliotheken in Drenthe is te starten met het heropenen van een beperkt aantal vestigingen. Of Meppel daar onderdeel van uitmaakt is vrijdagmiddag nog onduidelijk. De openstelling vanaf 11 mei is niet te garanderen. Medewerkers brengen in de omgeving wel boeken of dvd’s aan huis via een bezorgservice.

  1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
    PREMIUM

    Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

    De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”

Kop van Overijssel