Volledig scherm
© Google

Geen Escaperoom in kerktoren Hasselt

HASSELT - De Escaperoom, die volgend jaar in de torenkamer van de Grote Kerk in Hasselt geopend zou worden door evenementenbureau De Regelaardij, komt er niet.

Initiatiefneemster Marieke Galgenbeld uit Hasselt heeft dat donderdag laten weten, nadat er vorige week ophef ontstond over de mogelijkheid dit populaire ontsnappingsspel in de kerktoren te gaan spelen. Begin dit jaar gaven burgemeester en wethouders toestemming voor de Escaperoom in de gemeentelijke kerktoren, maar na vragen van de Hervormde kerkgemeente die haar diensten en andere samenkomsten in de aanpalende kerk houdt over veiligheid en mogelijke overlast voor andere kerkgebruikers zette Galgenbeld een punt achter haar plannen.

“Met pijn in mijn hart moet ik vertellen dat we in de kerktoren geen activiteiten gaan houden, ondanks de vergunning,’ laat Galgenbeld weten. Volgens haar heeft de gemeente Zwartewaterland tegen haar verwachtingen in toegegeven aan de officiële bezwaren vanuit de kerkgemeenschap de Grote Kerk en de negatieve geluiden van Hanzestad Hasselt Marketing. Galgenbeld: ‘Beide partijen hebben op subtiele wijze de discussie politiek gemaakt, waar vervolgens druk op is gezet. De gemeente Zwartewaterland heeft altijd te kennen gegeven ondernemers te steunen die nieuwe initiatieven met meer reuring in Hasselt weten te brengen. Ondanks de eerdere vergunning en het al gesloten huurcontract van De Regelaardij met de gemeente (eigenaar van de toren, red.) wordt er momenteel door de gemeente Zwartewaterland alsnog een nieuwe vergunning afgegeven voor de escaperoom. Deze vergunning baseren ze op voorwaarden, aangegeven door de vertegenwoordiger van de Grote Kerk. Deze voorwaarden maken het echter onmogelijk voor een ondernemer om een escaperoom te kunnen draaien."

Kop van Overijssel