Volledig scherm
Torre del Greco - Italy - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Anna Van der Breggen (Netherlands Boels Dolmans) pictured during stage 10 of the Giro dÕItalia Internazionale Femminile 2017 (2.WWT) from Torre del Greco to Torre del Greco - photo Anton Vos/Cor Vos © 2017 © Cor Vos

Geen straat in Hasselt voor Anna van der Breggen

Bij de gemeente Zwartewaterland weten ze niets van een Anna van der Breggenstraat. Televisiepresentatrice Eva Jinek zinspeelde daar maandagavond op tijdens een interview met de in Hasselt geboren wielrenster. De in Hasselt geboren winnares van de Giro Rosa zei dat ze dat wel leuk zou vinden.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Zwartewaterland is daar op dit moment helemaal geen sprake van. Bij de gemeente vermoeden ze dat Jinek zich baseerde op een verhaal in De Telegraaf, waarin het Hasselter raadslid Henk Buit suggereerde om een straat te vernoemen naar een van de meest succesvolle wielrenster van ons land. Buit was vorig jaar betrokken bij het onthaal op Schiphol, nadat Anna van der Breggen in Rio de Janeiro de Olympische wegwedstrijd had gewonnen. Ze werd daarvoor gehuldigd in Hasselt. Op de vraag van Eva Jinek wanneer Hasselt helemaal gek wordt zei Van der Breggen: ,,Ik hoop eigenlijk van niet. Ik hou niet zo van huldigingen, al was die vorig jaar wel prachtig.” 

De wielrenster schoof aan in het tv-programma om te praten over de geringe aandacht voor het vrouwenwielrennen. De ronde van Italië voor vrouwen - de Giro Rosa -  was helemaal niet op de Nederlandse tv te zien. Volgens Van der Breggen teleurstellend, en heeft het vermoedelijk te maken met de dure uitzendrechten.

Kop van Overijssel