Volledig scherm
Spannende maanden voor Theresa May, premier van het Verenigd Koninkrijk. Ook voor Genemuiden zijn de gevolgen van een brexit mogelijk groot © AFP

Genemuiden denkt na over gevolgen Brexit

Genemuiden wacht met spanning af hoe Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten. Naast tapijtfabrikanten vrezen ook veel ict-bedrijven voor de gevolgen. In Genemuiden is daarom een speciale brexit-bijeenkomst om bedrijven te helpen bij de voorbereidingen. Minister Carola Schouten is daarbij aanwezig.

Berthran Selles heeft met zijn bedrijf Selles Automatisering persoonsgegevens in het Verenigd Koninkrijk staan. Hij baalde toen het Britse parlement de brexit-deal wegstemde. ,,Voor ons was deze deal het beste. Daarin was geregeld dat de uitwisseling van persoonsgegevens zo zou blijven. Dat is onzeker nu de deal is afgewezen.”

Om bedrijven te helpen houdt MKB Nederland regio Zwolle een bijeenkomst met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de brexit in de Kaaihof in Genemuiden op dinsdag 12 februari vanaf 15.30 uur. De ondernemerskring in Genemuiden treedt graag op als gastheer voor de bijeenkomst omdat er voor veel bedrijven in de tapijtstad mogelijk veel gaat veranderen.

Kop van Overijssel