Volledig scherm
© Thinkstock

Glasvezel in buitengebied Overijssel komt er

Het buitengebied van de drie gemeenten in de Kop van Overijssel, Kampen en Zwolle wordt nog voor de zomer van 2018 voorzien van glasvezel. Een flink aantal lokale ambassadeurs heeft de afgelopen tijd campagne gevoerd om mensen te bewegen om in te schrijven. 

En dat is niet zonder resultaat gebleven. De bewoners van maar liefst 3927 van de 6360 adressen hebben zich aangemeld. Dat is 61,7 procent, waar 50 procent het minimum was. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in Zwartsluis. 

Op haar verjaardag – ze werd 60 – mocht de Kampense ambassadrice Arnita van der Weerd het percentage onthullen van het aantal afgesloten abonnementen bij een van de aanbieders. Dat gebeurde in het bijzijn van onder meer wethouders van de betrokken gemeenten en gedeputeerde Eddy van Hijum. Het percentage ligt vrij hoog, zo werd in het Vechtdal bijvoorbeeld een 51,6 procent gehaald. Na de jaarwisseling wordt een planning gemaakt waar en wanneer aannemer van Gelder aan het werk gaat met het leggen van de kabel.

Kop van Overijssel