Optreden Hasselt's Mannenkoor in de Ontmoetingskerk in Hasselt met Herman Bruins Slot (vierde van links).
Volledig scherm
PREMIUM
Optreden Hasselt's Mannenkoor in de Ontmoetingskerk in Hasselt met Herman Bruins Slot (vierde van links). © Hasselt's Mannenkoor

Hasselt’s Mannenkoor treurt om aan corona overleden voorzitter: ‘Heel triest allemaal’

Herman Bruins Slot, voorzitter van het Hasselt’s Mannenkoor, is vorige week aan de gevolgen van het coronavirus op 75-jarige leeftijd overleden. Koorleden vormen vandaag bij de begrafenis een erehaag. ,,Het is de enige manier om hem toch een laatste eer te bewijzen”, zegt Albert Corporaal, de waarnemend voorzitter van het koor.

Het Hasselt’s Mannenkoor bestaat ruim vijftig jaar. Eind vorig jaar werd het jubileum nog gevierd met een jubileumconcert. ,,Herman stond altijd achter mij te zingen”, weet Corporaal. ,,Onder aanvoering van hem hebben we het jubileum gevierd. Toen hadden we echt nog totaal geen idee dat er corona zou komen”, zegt Corporaal, die niet zegt te weten dat andere leden van het koor corona hebben.

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel