Volledig scherm
Heleen Dekker uit Genemuiden raakte door gladheid met haar auto te water langs de Kamperzeedijk. Haar redding is omschreven in het boek Als minuten uren duren dat wordt uitgegeven voor het 250-jarigjubieum van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. © Morad Bouchakar

Heldhaftige redding Kamperzeedijk krijgt plek in jubileumboek

Door de gladheid belandde Helen van Dijk uit Genemuiden met haar auto te water. Dat zagen Albert en Kevin ten Kley uit IJsselmuiden. Zonder twijfel sprongen zij in het ijskoude water in Kamperzeedijk om haar te redden. Deze heldendaad staat in het donderdag verschenen boek 'Wanneer minuten uren duren'. met 12 aangrijpende reddingen.

Het boek verschijnt naar aanleiding van het 250-jarig jubileum van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Voor deze gelegenheid zijn 12 aangrijpende reddingen uit de recente geschiedenis beschreven. Albert en Kevin ten Kley waren bij de presentatie in Amsterdam. Ook prinses Beatrix was aanwezig. Helen van Dijk niet. Zij is op huwelijksreis.

Volledig scherm
Vader Albert en zoon Kevin ten Kley uit IJsselmuiden redden in het voorjaar van 2015 een vrouw, nadat zij met haar auto te water raakte langs de Kamperzeedijk. © Morad Bouchakar
  1. 'Collectie Snijder' onder hoede nieuwe stichting
    video

    'Collectie Snijder' onder hoede nieuwe stichting

    Bij baggerwerkzaamheden in de stadsgrachten van Hasselt, enkele jaren geleden, stond Gerrit Snijder (nu 78) iedere dag met zijn neus vooraan. Hij mocht van de aannemer wroeten in de modder en kwam zo in het bezit van honderden voorwerpen. De totale collectie is volgens gemeentelijk archeoloog Michael Klomp van grote waarde voor de scheepvaartgeschiedenis van Hasselt. Om het voor de toekomst te bewaren heeft Snijder zijn verzameling overgedragen aan de na de zomervakantie opgerichte Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland en is zelf toegetreden tot het bestuur.

Kop van Overijssel