Helikopter-actie Zwartsluis loopt wat anders dan gepland: ‘Heel jammer dit’

MET VideoDe gehuurde helikopter was vrijdagavond eerder weer uit het zicht verdwenen dan initiatiefnemer Geert Terwel had gehoopt. Jammer vond de Sluziger ondernemer, maar met zijn opmerkelijke actie vond hij dat het doel toch was bereikt: nog meer reuring over die windreuzen die er ,,absoluut niet’’ mogen komen bij het dorp. 

11 reacties

 • Kas Van Dam

  2 maanden geleden
  Wat een gezeur om niks. Ik kan dus molens waarschijnlijk straks vanuit de keuken zien. Geen enkel probleem mee.
 • Nico Van der Vegt

  2 maanden geleden
  Typisch gevalletje van; 'Not in my backyard'. Bij de lichtmis staan ze al jaren zonder enig probleem. Coöperatie Nieuleusen heeft er een eindje verderop twee geplaatst met volle instemming van (de meeste) omwonenden. Bij Staphorst komen er ook twee of drie(?) te staan. Noem eens één goede reden waarom Zwartsluis niet haar steentje zou moeten bijdragen. De A28 en de spoorlijn Zwolle/Meppel geven vele malen meer overlast dan de Windmolens aan de Lichtmis. Inderdaad, Sake, kernenergie; nog beter.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Boy Hazesen, windturbines jaarlijks verantwoordelijk voor 50.000 dode vogels. Valt mee toch?
 • Boy hazeven

  2 maanden geleden
  @yvonne Stel je niet zo aan, met je onzin.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Ronald: Jij onderschat de impact / overlast van een windmolen schromelijk. Wat voor jou geldt, gaat voor een heleboel mensen en dieren echt niet op. Een beleving is altijd zeer persoonlijk. Dat jij er geen last van hebt wil niet zeggen dat een ander dan een aansteller is. Als onder elke windmolen 1 hand dode vogels ligt zijn her er bij elkaar toch heel veel. Daarnaast zijn windmolens helemaal niet zo effectief en milieuvriendelijk als ons aangepraat wordt.
 1. Een fleuriger centrum en opkikker voor het Botterhuus: Zwartewaterland beloont plannen van inwoners met centen
  PREMIUM
  update

  Een fleuriger centrum en opkikker voor het Botterhuus: Zwartewa­ter­land beloont plannen van inwoners met centen

  Inwoners van Zwartsluis barsten van de plannen voor een levendiger centrum en om de historie van het dorp beter zichtbaar te maken. Die plannen kunnen ze uitvoeren met de Dorpscheques van de gemeente Zwartewaterland. De veertien initiatieven vanuit de bevolking zijn beloond met een totaalbedrag van 26.900 euro. ,,Actieve inwoners maken het verschil in een dorp‘’, aldus wethouder Jan van der Poel bij de uitreiking.