Albert Kok in zijn tent en voor het spandoek met zijn hond Basil. De tekst 'Voor de Koning' heeft vanwege zijn geloof én de dag van de gebeurtenis een dubbele betekenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Kok in zijn tent en voor het spandoek met zijn hond Basil. De tekst 'Voor de Koning' heeft vanwege zijn geloof én de dag van de gebeurtenis een dubbele betekenis. © Henri van der Beek

Hoe Albert in zijn tent een nachtje langs de A28 bij Hattemerbroek slaapt

Albert Kok, bekend als eigenaar van het bedrijf Kok Verhuur uit Genemuiden, gaat koningsnacht doorbrengen in een tent. Dat doet hij om aandacht te vragen voor de problematiek in de vluchtelingenkampen, op bijvoorbeeld Lesbos. Maar Kok slaapt niet in de achtertuin of op het balkon, maar op het eigen terrein van zijn bedrijf langs de snelweg A28 bij Hattemerbroek.

  1. Zwartewaterland heeft voldoende geld in kas om de drie zwembaden open te houden
    PREMIUM
    update

    Zwartewa­ter­land heeft voldoende geld in kas om de drie zwembaden open te houden

    Een rooskleurige financiële situatie biedt de gemeente Zwartewaterland de mogelijkheid om de drie zwembaden open te houden en ‘vooral de gebruikers een mooi perspectief te bieden’. Het college heeft verschillende scenario’s uitgewerkt. Een daarvan is een nieuw centraal zwembad ergens in de gemeente. Maar er is gekozen voor het openhouden van drie bestaande baden en daarbij de overdekte baden in Genemuiden en Zwartsluis op te knappen.

Kop van Overijssel