Albert Kok in zijn tent en voor het spandoek met zijn hond Basil. De tekst 'Voor de Koning' heeft vanwege zijn geloof én de dag van de gebeurtenis een dubbele betekenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Kok in zijn tent en voor het spandoek met zijn hond Basil. De tekst 'Voor de Koning' heeft vanwege zijn geloof én de dag van de gebeurtenis een dubbele betekenis. © Henri van der Beek

Hoe Albert in zijn tent een nachtje langs de A28 bij Hattemerbroek slaapt

Albert Kok, bekend als eigenaar van het bedrijf Kok Verhuur uit Genemuiden, gaat koningsnacht doorbrengen in een tent. Dat doet hij om aandacht te vragen voor de problematiek in de vluchtelingenkampen, op bijvoorbeeld Lesbos. Maar Kok slaapt niet in de achtertuin of op het balkon, maar op het eigen terrein van zijn bedrijf langs de snelweg A28 bij Hattemerbroek.

  1. Erwin kreeg diagnose ALS en zijn collega's willen nog maar één ding: heel veel geld inzamelen tegen ziekte
    PREMIUM

    Erwin kreeg diagnose ALS en zijn collega's willen nog maar één ding: heel veel geld inzamelen tegen ziekte

    Automattenproducent Visscher-Caravelle voert sinds april actie voor Stichting ALS. De 65 medewerkers hebben al bijna het hele streefbedrag van 15.000 euro binnengehaald, terwijl de twee grootste acties in september nog moeten plaatsvinden. De aanleiding is verdrietig volgens initiatiefnemers Inge Rook en Annemarie Talen: ,,Onze collega Erwin Smit (43) kreeg in 2018 de diagnose ALS.”

Kop van Overijssel