Albert Kok in zijn tent en voor het spandoek met zijn hond Basil. De tekst 'Voor de Koning' heeft vanwege zijn geloof én de dag van de gebeurtenis een dubbele betekenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Kok in zijn tent en voor het spandoek met zijn hond Basil. De tekst 'Voor de Koning' heeft vanwege zijn geloof én de dag van de gebeurtenis een dubbele betekenis. © Henri van der Beek

Hoe Albert in zijn tent een nachtje langs de A28 bij Hattemerbroek slaapt

Albert Kok, bekend als eigenaar van het bedrijf Kok Verhuur uit Genemuiden, gaat koningsnacht doorbrengen in een tent. Dat doet hij om aandacht te vragen voor de problematiek in de vluchtelingenkampen, op bijvoorbeeld Lesbos. Maar Kok slaapt niet in de achtertuin of op het balkon, maar op het eigen terrein van zijn bedrijf langs de snelweg A28 bij Hattemerbroek.

 1. Vergunning opgekrikte burgemeesterswoning 
Zwartsluis klopt met bestemmingsplan, ondanks schaduw voor buurman
  PREMIUM

  Vergunning opgekrikte burgemees­ters­wo­ning Zwartsluis klopt met bestem­mings­plan, ondanks schaduw voor buurman

  De omgevingsvergunning die de gemeente Zwartewaterland in 2019 verleende voor het ingrijpend verbouwen en rechtzetten van de scheve burgemeesterswoning aan het Groot Lageland in Zwartsluis klopt met het bestemmingsplan. Dit vindt de Raad van State. De uitspraak van de hoogste bestuursrechter van het land betekent dat de buren van het pand van Marcel Wieling het nakijken hebben.
 1. Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectaculaire manier
  Play

  Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectacu­lai­re manier

  21 april
 2. Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Swifterbant
  Play

  Uitslaande brand verwoest bedrijfs­pand in Swifter­bant

Kop van Overijssel