Winterfair in Genemuiden. De brommersclub De Buuzenrieders waren met 100 antieke brommers aanwezig op het Havenplein. Onder wie Marco Prins (links) en Freek van Dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Winterfair in Genemuiden. De brommersclub De Buuzenrieders waren met 100 antieke brommers aanwezig op het Havenplein. Onder wie Marco Prins (links) en Freek van Dijk. © Foto Freddy Schinkel

Honderd antieke brommers staan te glimmen in Genemuiden: ‘Ik had het gevoel zo weer te pakken’

Met de glimmende oldtimers van de Buuz’nrieders had de Winterfair van Genemuiden weer een nostalgische binnenkomer. De brommerclub, die vier jaar geleden werd opgericht door Marco Prins, telt al 110 leden tussen de 16 en 70 jaar. Oudste ‘rieder’ Freek: ,,Ik had het gevoel zo weer te pakken.”

1 reactie

 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Geniet er van zo lang het nog kan nog even en ze mogen de weg niet meer op.met dank aan de linkse ''Rakkers'' veel te vervuilend en te belastend natuurlijk.
 1. Dit is de nieuwe directeur van de bibliotheken in Kop van Overijssel: ‘Bieb veel meer dan alleen boeken’
  PREMIUM

  Dit is de nieuwe directeur van de bibliothe­ken in Kop van Overijssel: ‘Bieb veel meer dan alleen boeken’

  De nieuwe directeur van de bibliotheken in Kop van Overijssel heet Louwra van Leest. Ze werkte ruim tien jaar in de directie van de geestelijke gezondheidzorg in Leeuwarden én zit - nog steeds - in de Raad van Toezicht van een stichting met 33 basisscholen. Die kennis neemt ze mee: de bieb moet meer zijn dan alleen boeken uitlenen. ,,We hebben een essentiële positie om mensen te helpen.”
 2. Dodelijke spierziekte ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’
  PREMIUM
  2

  Dodelijke spierziek­te ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’

  Drie keer kreeg Zwollenaar Jan Willem Weuring te maken met de dodelijke spier/zenuwziekte ALS in zijn familie. Twee tantes verloor hij eraan, zijn moeder Ina (73) kreeg in 2020 de diagnose. Dat is vrij uitzonderlijk. Bij de pakken neerzitten wil hij niet. Daarom doet hij mee aan de landelijke Sunrise Walk van de stichting ALS, die van vrijdag op zaterdag in Utrecht wordt gehouden.
 3. Vrachtwagens vol hulp gaan vanuit deze loods in Zwolle naar Turkije: ‘Kleding brengen we nu ook naar Syriërs’
  PREMIUM
  met video

  Vrachtwa­gens vol hulp gaan vanuit deze loods in Zwolle naar Turkije: ‘Kleding brengen we nu ook naar Syriërs’

  ,,Er is even geen plek meer, doorrijden naar de Marslanden alsjeblieft!’’ Aleyna Okutucu houdt in Stadshagen een vrachtwagen vol hulpgoederen tegen. In de loods achter haar staan honderden dozen keurig gesorteerd. De Turkse gemeenschap in Zwolle en wijde omstreken zamelt in voor het door aardbevingen getroffen gebied. ,,Iedereen is intens verdrietig.’’
 4. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?