Volledig scherm
PREMIUM
Junior Frank van den Broek (links op het podium) reed eerder dit seizoen in het criterium van Huijbergen naar de tweede plaats. © RTV De Bollenstreek

Laatste slachtoffer wielerongeluk Omloop NWO uit ziekenhuis

Frank van den Broek is weer thuis in zijn woonplaats Voorhout na het ongeluk bij de Omloop van Noordwest Overijssel. Het 17-jarige wielertalent en zijn familie overwegen stappen te ondernemen om de gemaakte kosten door het ongeluk te kunnen verhalen.

Ruim een week na het ongeluk bij Wanneperveen zit en ligt Van den Broek bijna de hele dag op de bank in zijn huis in het Zuid-Hollandse Voorhout. Het ziekenhuis in Zwolle mocht de renner van RTV De Bollenstreek vrijdag verlaten nadat hij daar bijna een week had gelegen. Bij de wielerkoers de Omloop van Noordwest Overijssel werden zaterdag 7 april vijf renners afgevoerd naar het ziekenhuis doordat een auto op een deel van de weg stond en de renners over elkaar heen duikelden. De meeste slachtoffers konden het ziekenhuis alweer snel verlaten.

  1. Buurtbewoners maken zich terecht zorgen om milieurisico's door storten vuile grond in Bomhofsplas
    PREMIUM

    Buurtbewo­ners maken zich terecht zorgen om milieurisi­co's door storten vuile grond in Bomhofs­plas

    Hoe schoon de grond volgens de aannemer ook is, de ecologie in de Bomhofsplas tussen Zwolle en Hasselt loopt wel degelijk gevaar. In de grond kan bijvoorbeeld fosfor zitten, terwijl het toch aan de normen voldoet. De zorg van buurtbewoners is niet volledig uit de lucht gegrepen. ,,Komt veel fosfor in het oppervlaktewater terecht, dan heb je een groot probleem dat je niet zomaar oplost", zegt ecoloog Bas van de Riet.

Kop van Overijssel