Volledig scherm
© anp

Massale vechtpartij bij Euifeest in Hasselt

Een 27-jarige man is donderdagavond ernstig mishandeld tijdens het Euifeest in Hasselt. De politie heeft daarvoor vier Zwollenaren aangehouden.

De politie ging af op een melding van mishandeling. Ter plekke ontdekten agenten dat er ,,flink gevochten werd in de tent'', beschrijft de politie. Vier mannen uit Zwolle, van 20, 26, 30 en 31 jaar, zijn opgepakt wegens zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

De aanleiding van de vechtpartij is nog onbekend. Het incident gebeurde tegen het einde van een darttoernooi. Volgens de organisatie van dat toernooi stond het vechten helemaal los van de wedstrijden. Ze vermoedt dat de daders niet voor de sport kwamen, maar er op uit waren om de boel te verpesten. De politie hoopt dat getuigen meer licht op de zaak kunnen werpen, mogelijk ook met filmbeelden.

Eerder deze week was er ook al een mishandeling in de kantlijn van het jaarlijkse evenement. Bovendien waren er vernielingen, net als in voorgaande jaren. De organisatie gaf daarop aan zich te bezinnen op maatregelen.

Kop van Overijssel