At Blei in 2012, op de naar zijn grootvader vernoemde boot. De Zwartsluiziger is onlangs op 75-jarige leeftijd overleden. Hij had een uitgesproken mening over van alles en liet in advertentievorm hele epistels in allerlei media opnemen. Maar hij was geliefd, omdat hij met zijn vermogen het dorpsleven en hulpbehoevende inwoners steunde.
Volledig scherm
PREMIUM
At Blei in 2012, op de naar zijn grootvader vernoemde boot. De Zwartsluiziger is onlangs op 75-jarige leeftijd overleden. Hij had een uitgesproken mening over van alles en liet in advertentievorm hele epistels in allerlei media opnemen. Maar hij was geliefd, omdat hij met zijn vermogen het dorpsleven en hulpbehoevende inwoners steunde. © Sacha Wunderink

Met overlijden van recalcitrante en uitgesproken At Blei (75) verliest Zwartsluis haar weldoener

De ellenlange epistels waarin de vermogende At Blei (75) uithaalde en als advertenties in allerlei media liet plaatsen kregen in Zwartsluis iets vertrouwds. En werden in het dorp met glimlach of grimas ontvangen. De nazaat van de oprichters van de roemruchte Buismanfabriek is overleden, maar wordt vooral herinnerd als weldoener van Zwartsluis. Recalcitrant, en uitgesproken.  

 1. Geen gevulde kerstagenda dit jaar, dirigent en organist Harm Hoeve zit voornamelijk thuis in Rouveen
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen gevulde kerstagen­da dit jaar, dirigent en organist Harm Hoeve zit voorname­lijk thuis in Rouveen

  De agenda van dirigent en organist Harm Hoeve uit Rouveen is akelig leeg. Corona staat kerstconcerten in volle kerken in de weg. Hoe anders was dat in voorgaande jaren. In de Stentor stond twee jaar geleden een interview met Hoeve, die in de aanloop naar kerstmis vrijwel geen avond thuis was. Als dirigent van meerdere koren en als organist gaf hij het ene kerstconcert na het andere.
 1. Wilders en Rutte botsen om avondklok

  Wilders en Rutte botsen om avondklok

 2. Samenvatting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles

  21 januari

Kop van Overijssel