Kapitein Eric Kamperman wordt voor het nieuwe pand aangesproken door twee jonge meiden. Lianne Beens en Hanna van der Roest uit Genemuiden zijn nieuwsgierig naar zijn functie en de invulling van het nieuwe pand.
Volledig scherm
PREMIUM
Kapitein Eric Kamperman wordt voor het nieuwe pand aangesproken door twee jonge meiden. Lianne Beens en Hanna van der Roest uit Genemuiden zijn nieuwsgierig naar zijn functie en de invulling van het nieuwe pand. © Pedro Sluiter Foto

Ook in Genemuiden is er behoefte aan het Leger des Heils: ‘soup, soap en salvation’

Het Leger des Heils zette zo'n twee jaar terug voet aan de grond in Genemuiden. Om ook daar voor soep, zeep en vervolgens het evangelie te zorgen. In die volgorde, en de missie van kapitein Eric Kamperman en de andere heilsoldaten lijkt te slagen. ,,Mensen die het contact met het geloof hebben verloren, proberen het nu nog een keer.”

‘Gered om te redden’, is het motto dat het Leger des Heils ook in Genemuiden wil uitdragen. Met kapitein Eric Kamperman, als opvolger van Aalt Fikse.  Die zei vorig jaar Kampen en de Kop van Overijssel na tien jaar vaarwel en koos voor een vertrek naar het Limburgse land. Kamperman nam het roer over en ziet in Genemuiden voldoende mogelijkheden. ,,Mijn voorganger geloofde enorm in uitbreiding van het Leger. Dat is ook de reden dat we twee jaar terug hier een locatie zijn begonnen.”

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel