Volledig scherm
PREMIUM
Kapitein Eric Kamperman wordt voor het nieuwe pand aangesproken door twee jonge meiden. Lianne Beens en Hanna van der Roest uit Genemuiden zijn nieuwsgierig naar zijn functie en de invulling van het nieuwe pand. © Pedro Sluiter Foto

Ook in Genemuiden is er behoefte aan het Leger des Heils: ‘soup, soap en salvation’

Het Leger des Heils zette zo'n twee jaar terug voet aan de grond in Genemuiden. Om ook daar voor soep, zeep en vervolgens het evangelie te zorgen. In die volgorde, en de missie van kapitein Eric Kamperman en de andere heilsoldaten lijkt te slagen. ,,Mensen die het contact met het geloof hebben verloren, proberen het nu nog een keer.”

‘Gered om te redden’, is het motto dat het Leger des Heils ook in Genemuiden wil uitdragen. Met kapitein Eric Kamperman, als opvolger van Aalt Fikse.  Die zei vorig jaar Kampen en de Kop van Overijssel na tien jaar vaarwel en koos voor een vertrek naar het Limburgse land. Kamperman nam het roer over en ziet in Genemuiden voldoende mogelijkheden. ,,Mijn voorganger geloofde enorm in uitbreiding van het Leger. Dat is ook de reden dat we twee jaar terug hier een locatie zijn begonnen.”

Kop van Overijssel