De te verstevigen Stenendijk ter hoogte van huisnummer 8, de woning die volgens bewoonster Harriët Visser in de dijk staat.
Volledig scherm
PREMIUM
De te verstevigen Stenendijk ter hoogte van huisnummer 8, de woning die volgens bewoonster Harriët Visser in de dijk staat. © Pedro Sluiter Foto

Opluchting bij bewoners Stenendijk Hasselt: woningen hoeven niet te wijken voor dijkversterking

Het verstevigen van de Stenendijk, net buiten Hasselt, heeft niet tot gevolg dat de woningen aan de dijk moeten wijken. Dat geldt voor alle nu in beeld zijnde oplossingen, zo laat projectleider Aletta Lüchtenborg van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) weten. ,,We maakten ons toch wel een beetje zorgen’’, zegt dijkbewoonster Harriët Visser.

Ze woont nu ruim twee jaar in een oorspronkelijk uit 1880 daterende boerderij, waar haar ouders meer dan een halve eeuw hebben gewoond. ,,Er is de afgelopen jaren veel werk verricht aan het huis en we zijn nog steeds bezig. Gelukkig is dat niet voor niets’’, zegt Visser. ,,Toen we er kwamen wonen waren er nog geen plannen voor de werkzaamheden aan de dijk. Op het moment dat we daarvan hoorden schrokken we toch wel een beetje. Ons huis staat in de dijk. Wat gebeurt daar dan mee.’’

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel