Gerwin van der Plaats geeft tijdens het Euifeest een orgelconcert in de Ichthuskerk.
Volledig scherm
Gerwin van der Plaats geeft tijdens het Euifeest een orgelconcert in de Ichthuskerk. © Eigen foto

Orgelconcert in Ichthuskerk is ook dit jaar weer onderdeel van Euifeest in Hasselt

Hasselt staat vanaf 27 augustus weer in het teken van het Euifeest. De feestweek wordt ook dit jaar opgeluisterd met een feestelijk orgelconcert in de Ichthuskerk.

 1. Jan (79) herschrijft ‘vergeten’ historische slag bij Zwolle en Zwarte Water: ‘Als het vijand was gelukt, was het einde Republiek’
  PREMIUM

  Jan (79) her­schrijft ‘vergeten’ histori­sche slag bij Zwolle en Zwarte Water: ‘Als het vijand was gelukt, was het einde Republiek’

  Het scheelde niets of de Spanjaarden hadden via de Zuiderzee het hart van ons land veroverd. Door een flinke blunder nam de Spaanse bezetter begin 17e eeuw bij Zwolle zijn verlies. Onderwijsman, Zwollenaar en auteur Jan van der Steeg (79) beschrijft in Zwolle redt de republiek nieuwe feiten. ,,De landjonker van kasteel Westerveld mag alsnog op een voetstuk.”
 2. ‘Duitse taferelen’ tijdens afsluiting A28 tussen Zwolle en Meppel: ‘Het is even slingeren’
  PREMIUM
  7

  ‘Duitse taferelen’ tijdens afsluiting A28 tussen Zwolle en Meppel: ‘Het is even slingeren’

  Het asfalt op de A28 tussen de afrit Dalfsen-Ommen bij Zwolle en knooppunt Lankhorst voor Meppel wordt in de maanden oktober en november vervangen. Het wegdek is aan een winterbeurt toe, Rijkswaterstaat haalt alles uit de kast om de klus soepel te klaren. Per fase wordt verkeer naar de andere kant van de snelweg geleid, zodat een hele rijbaan beschikbaar is. ,,Even slingeren.”
 3. Bij de zondagsschool in Genemuiden draait het al bijna 160 jaar om de Bijbel
  PREMIUM

  Bij de zondags­school in Genemuiden draait het al bijna 160 jaar om de Bijbel

  De Bijbel en het woord van God. Daar draait het om bij de bijeenkomsten van zondagsschool De Zaaier in Genemuiden. Bij de oprichting, 75 jaar geleden, en nu nog steeds. ,,Maar het is al bijna 160 jaar zo dat kinderen worden onderwezen uit de Bijbel want de zondagsschool is veel ouder’’, zegt voormalig voorzitter Gert-Jan Westhoff, en nog steeds als meester verbonden aan het instituut dat uitgaat van de Hervormde en Hersteld Hervormde Gemeente in de tapijtstad.