Politie doet twee invallen in Zwartsluis in zaak van verborgen gezin Ruinerwold, morgen meer onderzoek in woning

Video & updateDe politie heeft vanmiddag twee huiszoekingen verricht in Zwartsluis. Een daarvan betreft het pand waarin tot tien jaar geleden een speelgoedwinkel zat dat werd gerund door de vader van het van de buitenwereld verstoken gezin uit Ruinerwold.  

Dit pand in de Kerkstraat staat te koop. De makelaar werd kort voor de inval door de politie gebeld. Josef B., de man die na de ontdekking van het het gezin is opgepakt, is samen met de vader, huurder van het pand. Tot op de dag van vandaag werd er altijd netjes huur betaald, vertelt de makelaar. 

De andere huiszoeking vond plaats in een pand aan de Stationsweg, zo meldt de politie Drenthe. Bij een van de invallen nam de politie ordners mee. De politie kondigt aan dat het morgen verder zal gaan met het onderzoek in de woning aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold, waar het verborgen gezin werd gevonden. ,,We leggen alle ruimtes digitaal vast, zodat we een volledig overzicht krijgen.”

Volledig scherm
Inval Zwartsluis © Stefan Keukenkamp
Volledig scherm
De speelgoedwinkel in Zwartsluis © Stefan Keukenkamp
 1. Topvrouw uit Hasselt drukte haar stempel op ons nieuwe landlogo: ‘The Netherlands is beter dan Holland’
  PREMIUM

  Topvrouw uit Hasselt drukte haar stempel op ons nieuwe landlogo: ‘The Nether­lands is beter dan Holland’

  Nederland heeft sinds een week een nieuw logo. Het wordt geroemd en verketterd. De Hasselter zakenvrouw Thecla Bodewes sprak uitvoerig mee over het nieuwe merk, als voorzitter van het Internationaal Strategisch Overleg. De tulp moest blijven als beeltenis. ,,De tulp is Nederland. En The Netherlands is beter dan Holland... Holland is een bepaald deel van ons land.’’ Bodewes legt uit.
 2. In de startblokken voor de bouw van nog eens honderden woningen in Genemuider wijk
  PREMIUM

  In de startblok­ken voor de bouw van nog eens honderden woningen in Genemuider wijk

  Waar ooit de golven van de Zuiderzee klotsen en wat later de poldergronden bij Genemuiden waren, verrijst nu de nieuwste woonwijk van de tapijtstad: ’t Tag. Het oostelijk deel was in 2012 met 350 woningen volgebouwd. In Tag West staan al ruim 180 woningen en de bouwactiviteiten gaan voortvarend verder en schieten aardig op in de richting van de in de eerste fase maximaal 230 te bouwen huizen.

Kop van Overijssel