Volledig scherm
‘Wandelvrouw’ Bregje Schipper en burgemeester Eddy Bilder bij de afbeelding van Christoffel in de Grote Kerk van Hasselt. © TIP Hasselt / Erik Driessen

Populaire ‘wandelvrouw’ Bregje Schipper en burgemeester lopen Christoffelpad

Om de wandelroute over het Christoffelpad te promoten loopt 'wandelvrouw' Bregje Schipper vandaag en morgen door Zwartewaterland en Vollenhove. Haar zesduizend volgers zagen dat burgemeester Bilder vanochtend een stukje meeliep. 

Schipper is op weg naar Vollenhove als we haar bellen en stopt even langs de weg om haar eerste indruk over het Christoffelpad te delen. ,,Het idee van de route vind ik echt geweldig. Een pad waar een thema aan hangt, vind ik helemaal leuk." Haar wandeltocht begon vanochtend bij de Grote Kerk in Hasselt, waar een afbeelding van Christoffel aan de muur hangt. Hij beschermt al eeuwenlang alle reizigers van de wereld, zo vertelt de organisatie in een persbericht over de naamgever van deze route.  

Rustig 

Het eerste gedeelte van het pad liep Schipper met burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland. ,,Het is heel erg leuk om te lopen met iemand die zoveel over de omgeving weet. In Zwartsluis heb ik hem achtergelaten. Nu kom ik toe aan het beter opnemen van de omgeving. Het is zo ontzettend rustig, zo mooi en stil. Ik heb het gevoel dat ik in the middle of nowhere loop, terwijl ik in de verte de snelweg zie."

Schipper, die een populaire blog over wandelen bijhoudt en 6000 volgers op Facebook heeft, loopt na Hasselt en Zwartsluis nog naar Vollenhove en morgen via Genemuiden weer terug naar Hasselt. ,,Dit pad is absoluut een aanrader. Het loopt heel makkelijk. Ik hoop dat het heel erg populair gaat worden, dat verdient het."

Kop van Overijssel