Rivier het Zwarte Water nabij Zwartsluis. Rijkswaterstaat gaat vanaf Hasselt tot Flevoland over flinke afstanden stalen damwanden plaatsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rivier het Zwarte Water nabij Zwartsluis. Rijkswaterstaat gaat vanaf Hasselt tot Flevoland over flinke afstanden stalen damwanden plaatsen. © Pedro Sluiter Foto

Rechter veegt bezwaren tegen stalen damwand in Zwarte Water van tafel: zorgvuldig voorbereid

Bezwaren van Staatsbosbeheer, het Watersportverbond en vier andere partijen tegen de plaatsing van een stalen damwand in de rivier het Zwarte Water zijn door de rechtbank in Zwolle van tafel geveegd. Volgens de rechter heeft Rijkswaterstaat het besluit zorgvuldig voorbereid.

2 reacties

  • Klaas Van den Berg

    2 maanden geleden
    Geld over de balk smijterij Typisch geval van geld uitgeven wat toch niet van jezelf is Kan de voordelen van dat damwand ook niet zien al met al wordt de rivier er niet mooier op
  • J Meinen

    2 maanden geleden
    In het artikel wordt mij niet duidelijk waarom die damwanden er moeten komen. Een beter leefklimaat voor vissen word genoemd, maar hoe die damwanden daar dan voor zorgen wordt niet duidelijk. Tevens wordt er ook niet gesproken over of de damwanden een natuurlijke uitstraling krijgen door te voorzien begroeiing oid.