Volledig scherm
Verschillende sieraden werden aangetroffen in de auto van inbrekers die aangehouden werden in Hasselt. © Politie

Sieraden terug dankzij achtervolger uit Genemuiden en Opsporing Verzocht

De sieraden die op 22 november door de politie in Hasselt werden aangetroffen in een auto van drie dieven, zijn deze week teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. Politie Zwartewaterland meldt dat de zaak is opgelost door een ‘oplettende Genemuider’ en het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De sieraden waren afkomstig van een woninginbraak op 22 november 2019 in Genemuiden. Een oplettende Genemuidenaar vond het verdacht dat er een onbekende auto wegreed met gierende banden, waarop hij de achtervolging inzette en de politie belde.

De man gaf vervolgens de positie door van de auto die hij achtervolgde, waarna de politie het voertuig kon aanhouden in Hasselt. In de auto zaten een 20- en een 23-jarige man uit Nieuwegein en een 29-jarige man uit Utrecht. Ze konden geen kloppend verhaal overleggen voor de tas vol sieraden en het inbrekersgereedschap dat zij bij zich hadden.

Volledig scherm
Verschillende sieraden werden aangetroffen in de auto van inbrekers die aangehouden werden in Hasselt. © Politie

Plastic tas sieraden

De politie nam daarop auto, sieraden en gereedschap in beslag en hield het trio aan voor heling van gestolen goederen.

In eerste instantie konden de sieraden nog niet aan een aangifte worden gelinkt, maar na een uitzending in het televisie programma Opsporing Verzocht werden ze herkend door de rechtmatige eigenaar.

De zaak werd op 3 december al opgelost, maar de sieraden werden deze week pas teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. ‘Een mooi succes dankzij een kordaat optreden van de melder!’ schrijft Politie Zwartewaterland op haar Facebookpagina.

Kop van Overijssel