Volledig scherm
PREMIUM
Maartje Bruinenbeg (links) en Miriam Doorn zijn tevreden over de betalende snelheidsmeter die bij hen in de straat hing. © Pedro Sluiter Foto

Snelheidsdisplay Hasselt betaalt 1.300 euro uit, maar is nu weg: ‘nu is de gemeente aan zet’

De belonende snelheidsmeter in De Sikkel in Hasselt is na vier weken dienst inmiddels aan een lantaarnpaal in het Gelderse Wehl gehangen. De cententeller liep bij iedere automobilist die zich aan de snelheid liep op naar een totaal van 1.300 euro. Tot groot genoegen van initiatiefnemer, bewoonster en moeder Miriam Doorn. ,,Niks hielp, maar deze display wel.”  

Hasselt kende een maand geleden de primeur voor Oost-Nederland met de eerste snelheidsdisplay die bij ieder weggebruiker een paar centen in de pot stopt. Met de meter, de zogenaamde safety-safe, wordt goed gedrag op die manier beloond en dat werkt wellicht een stuk effectiever dan het afstraffen van het foute voorbeeld. Als proef van onder meer Veilig Verkeer Nederland is Hasselt gekozen, met als doel om de display verder en verder uit te rollen.

  1. Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’
    PREMIUM

    Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’

    Boem, boem, boem. Op 31 december klinken overal in de regio weer de doffe dreunen van het schieten met carbid. Grote kans dat het ‘wapentuig’, de melkbussen, afkomstig is van Rein ter Bruggen uit Hasselt. Hij heeft een aardig handeltje opgezet en levert melkbussen in verschillende soorten. ,,Met garantie, want ik heb goed spul’’, zegt de man, die Melkbus van Rein, die schiet pas fijn! als slogan hanteert.

Kop van Overijssel