Maartje Bruinenbeg (links) en Miriam Doorn zijn tevreden over de betalende snelheidsmeter die bij hen in de straat hing.
Volledig scherm
PREMIUM
Maartje Bruinenbeg (links) en Miriam Doorn zijn tevreden over de betalende snelheidsmeter die bij hen in de straat hing. © Pedro Sluiter Foto

Snelheidsdisplay Hasselt betaalt 1.300 euro uit, maar is nu weg: ‘nu is de gemeente aan zet’

De belonende snelheidsmeter in De Sikkel in Hasselt is na vier weken dienst inmiddels aan een lantaarnpaal in het Gelderse Wehl gehangen. De cententeller liep bij iedere automobilist die zich aan de snelheid liep op naar een totaal van 1.300 euro. Tot groot genoegen van initiatiefnemer, bewoonster en moeder Miriam Doorn. ,,Niks hielp, maar deze display wel.”  

 1. Geen Ranomi, maar wel het Olympische synchroonzwemduo Noortje en Bregje bij start Zomertour in zwembad Hasselt
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen Ranomi, maar wel het Olympische synchroon­zwem­duo Noortje en Bregje bij start Zomertour in zwembad Hasselt

  Zwemmen met drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo? Het zou maar zo kunnen tijdens de Zomertour van de KNZB en Beachsoccer Nederland. In Hasselt begon woensdag de toernee langs bijna twintig Overijsselse zwembaden, campings en vakantieparken van een team van sportpromotors, trainers en (oud-)topsporters. De Zomertour houdt ook op 29 juli halt in Hasselt.
 2. Topmannen installatiebedrijf Breman doorbreken stilte na fraude- en rechtszaken: ‘Wij willen zuiver zaken doen’
  PREMIUM

  Topmannen installa­tie­be­drijf Breman doorbreken stilte na fraude- en rechtsza­ken: ‘Wij willen zuiver zaken doen’

  Het Genemuider installatiebedrijf Breman lag afgelopen jaren onder vuur: fraude- en rechtszaken, niet-goedgekeurde jaarrekeningen en mindere financiële resultaten. Directieleden Bernardo Eenkhoorn en René Breman dachten wel eens ‘oefff’ als er weer een negatief verhaal over hun familiebedrijf in de pers kwam. Inmiddels kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst. ,,Het huis is weer op orde.”

Kop van Overijssel