Volledig scherm
PREMIUM
Rein ter Bruggen met zijn voorraad melkbussen, die hij verkoopt voor het carbidschieten. © Pedro Sluiter

Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’

Boem, boem, boem. Op 31 december klinken overal in de regio weer de doffe dreunen van het schieten met carbid. Grote kans dat het ‘wapentuig’, de melkbussen, afkomstig is van Rein ter Bruggen uit Hasselt. Hij heeft een aardig handeltje opgezet en levert melkbussen in verschillende soorten. ,,Met garantie, want ik heb goed spul’’, zegt de man, die Melkbus van Rein, die schiet pas fijn! als slogan hanteert.

,,Het is een gekkenhuis. Mensen bellen en sturen appjes. Ik heb er nu speciaal verlof voor opgenomen’’, zegt Rein ter Bruggen. De tuin achter zijn rijtjeswoning in Hasselt staat vol met melkbussen, al is zo’n drie weken voor oudejaarsdag de voorraad wel flink geslonken. Bij de start van de verkoopperiode, ergens in september, stonden er rond de driehonderd bussen opgestapeld. Nu zijn dat er nog enkele tientallen.

  1. Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet
    PREMIUM

    Knarrenhof in Hasselt staat er nog lang niet

    Bij de bouw van een Knarrenhof is Hasselt is het onmogelijk om alle groen te behouden. Maar uitvoerig overleg tussen gemeente, de initiatiefnemer van het project en bewoners van de Dr. H.A.W van der Vechtlaan heeft er wel toe geleid dat gedeeltelijk tegemoet gekomen kan worden aan de bezwaren van de buurtbewoners. De raad van de gemeente Zwartewaterland deed een beroep op partijen om er uit te komen, en vroeg het college om hierin een bemiddelende rol te spelen.

Kop van Overijssel