Volledig scherm
Ben T. werd vorig jaar door het programma Gestalkt van SBS6 geconfronteerd met zijn daden. © Gestalkt SBS6

Stalkingszaak houdt Genemuiden in zijn greep

Ben T. moet vanochtend weer voor de rechter in Zwolle verschijnen. De 52-jarige man uit Genemuiden wordt opnieuw verdacht van het jarenlang stalken van zijn buren, die inmiddels verhuisd zijn. Na een uitzending van ‘Gestalkt’ vorig jaar leeft de zaak in Genemuiden.

De rechter achtte in 2016 bewezen dat T. zijn buurvrouw en buurman vanaf november 2014 anoniem voor van alles en nog wat heeft uitgemaakt. Dit gebeurde onder meer met schunnige sms-berichten. De Genemuidenaar kreeg een geldboete van 1.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moest T. zijn buurman en buurvrouw ieder 350 euro smartengeld betalen. Het stalken stopte echter niet. Vader Theo, moeder Magreet en de vier kinderen kregen de afgelopen jaren zelfs slipjes, condooms en een kogel toegestuurd.

In maart 2018 heeft het SBS6-programma ‘Gestalkt’ aandacht besteed aan de stalkingszaak, waarna heel Genemuiden en de rest van Nederland kon zien wat Ben T. mogelijk heeft gedaan. Met twee broers was Ben T. eigenaar van een vishandel in Genemuiden. Deze vishandel kreeg na de uitzending talloze boze berichtjes. Aalt-Willem en Wiebe zijn klaar met hun broer en zijn sinds maart dit jaar met z’n tweeën eigenaar van het familiebedrijf. 

In Genemuiden willen weinig mensen vanwege mogelijke nadelige gevolgen zeggen wat ze echt vinden van de zaak. Meerdere inwoners van Genemuiden laten wel weten, ‘zonder mijn naam te gebruiken’, dat ze met veel mensen van plan zijn om naar de rechtbank te gaan. Bij het door Ben T. zelf aangetekende hoger beroep in 2016 kwam hij niet opdagen, net als bij de andere rechtszaken. Op meerdere verzoeken om een reactie te geven op de zaak reageert hij niet. 

  1. Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’
    PREMIUM

    Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’

    Boem, boem, boem. Op 31 december klinken overal in de regio weer de doffe dreunen van het schieten met carbid. Grote kans dat het ‘wapentuig’, de melkbussen, afkomstig is van Rein ter Bruggen uit Hasselt. Hij heeft een aardig handeltje opgezet en levert melkbussen in verschillende soorten. ,,Met garantie, want ik heb goed spul’’, zegt de man, die Melkbus van Rein, die schiet pas fijn! als slogan hanteert.

Kop van Overijssel