In het kader van de week van de laaggeletterdheid gaan statushouders in Zwartewaterland op bezoek bij basisscholen om aandacht te vragen voor het thema. Jaminatu Jalloh (23) is samen met vrijwilliger Kees Moezelaar op bezoek bij CBS Het Anker in Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
In het kader van de week van de laaggeletterdheid gaan statushouders in Zwartewaterland op bezoek bij basisscholen om aandacht te vragen voor het thema. Jaminatu Jalloh (23) is samen met vrijwilliger Kees Moezelaar op bezoek bij CBS Het Anker in Hasselt. © Martijn Bijzitter

Statushouder in klas moet kinderen in Zwartewaterland bewust maken van belang alfabetisering

Jaminatu Jalloh (23) vertelde leerlingen van groep 7 van CBS het Anker in Hasselt woensdag over hoe zij Nederlands leerde. Het is één van de activiteiten die in Zwartewaterland in de week van de laaggeletterdheid plaatsvinden.

Hoewel Jalloh nog maar iets meer dan een jaar in Nederland is, spreekt ze de taal al vloeiend en kan ze vrijwel alle vragen van de kinderen uit de klas beantwoorden. ,,Ik vind het goed dat zij leren over laaggeletterdheid. Ik heb al Nederlands geleerd voordat ik hierheen kwam, omdat ik eerst een inburgeringsexamen moest doen.”

Kop van Overijssel