Volledig scherm
Alle 42 zonnepanelen van het dak van Veldman Hasselt Beton vlogen meters door de lucht voor ze op de grond smakten. En dat zonder iets of iemand te raken. © Henry Wallinga

Storm blaast alle zonnepanelen van dak Veldman Hasselt Beton

Moeder Veldman had net de hoop uitgesproken dat er geen boom om zou waaien of de zonnepanelen vlogen voorbij. De storm heeft donderdagochtend alle 42 zonnepanelen van het dak van Veldman Hasselt Beton aan de Euroweg in Hasselt geblazen.

,,Ze vlogen 20 tot 25 meter door de lucht voor ze op de grond kwamen", zegt Dennis Veldman van het familiebedrijf in Hasselt. Wonder boven wonder hebben de rondvliegende panelen niets of niemand geraakt.

De Veldmans hebben vijf jaar geleden een nieuw pand gebouwd aan de Euroweg en op het dak 42 zonnepanelen laten leggen. Nu de dikke bomenrij achter het pand vanwege bouwplannen bij de buren is verdwenen, had de storm donderdag aan het einde van de ochtend vrij spel. ,,De wind is er vol op gekomen", zegt Dennis Veldman.

Halverwege de donderdagmiddag is alles met de verzekering geregeld en het grote opruimen begonnen. Veldman: ,,Het enige dat vandaag een flinke deuk heeft opgelopen, is mijn humeur. Maar inmiddels kan ik weer lachen."

Kop van Overijssel