Volledig scherm
Raadsleden en publiek in de donkere hal van het gemeentehuis van Hasselt. © Cor van Dalen

Stroomstoring verholpen in Zwartewaterland

updateIn Zwartewaterland en de omliggende regio is vanavond de stroom uitgevallen. De storing begon om half zeven en was uiteindelijk om 22 u opgelost. 

Bij de aanvang van de storing was ook het gemeentehuis in Hasselt  in het duister gehuld. Na overleg met de fractievoorzitters heeft burgemeester Eddy Bilder daarom besloten de raadsvergadering niet door te laten gaan. De raadsleden en het publiek stonden eerst in de donkere hal te wachten op het verloop van de avond, maar na het besluit van Bilder verliet iedereen het pand. De agendapunten worden doorgeschoven naar de vergadering van 12 december. 

Klapper

Woordvoerder Jan Bakker van Enexis sprak aanvankelijk van 703 klanten die getroffen waren door de storing.  Even later bleek het gebied echter groter te zijn. ,,Dat komt vaker voor als er zo'n klapper in het netwerk plaatsvindt, dan breidt het zich uit”, zei hij.  Rond acht uur ging het om een gebied met ruim 1300 klanten. ,,Volgens mijn gegevens gaat het om het gebied ten zuiden van Giethoorn. Kernen als Wanneperveen, Zuideinde en Belt-Schutsloot zijn getroffen”. Om 20:44 uur konden de monteurs van Enexis melden dat de kern Hasselt weer elektriciteit had.  Later volgden steeds meer kernen waar het licht weer aanging. De oorzaak van de storing was een defect in een kabel. 

  1. Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’
    PREMIUM

    Snoeihard knallen met de bussen van Rein (52) uit Hasselt: ‘Ik had gelijk door: hier zit handel in’

    Boem, boem, boem. Op 31 december klinken overal in de regio weer de doffe dreunen van het schieten met carbid. Grote kans dat het ‘wapentuig’, de melkbussen, afkomstig is van Rein ter Bruggen uit Hasselt. Hij heeft een aardig handeltje opgezet en levert melkbussen in verschillende soorten. ,,Met garantie, want ik heb goed spul’’, zegt de man, die Melkbus van Rein, die schiet pas fijn! als slogan hanteert.

Kop van Overijssel