Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Tweede trailrun in Olde Maten

HASSELT/ROUVEEN - Na een vliegende start in 2015 hebben terreineigenaar Staatsbosbeheer en Eddie Sevink van de Zwolse hardloopwinkel Run2Day besloten samen ook de tweede editie van de Olde Maten Trail op hun schouders te nemen.

Zaterdag 12 november vindt dit hardloopevenement net als vorig jaar plaats rond bezoekerscentrum De Veldschuur in natuurgebied d'Olde Maten tussen Hasselt en Rouveen.

Trailrunning voert de deelnemers over onverharde paden en dwars door landerijen. De tak van sport is momenteel razend populair onder hardlopers. "Vorig jaar was onze eerste run echt loodzwaar omdat het natuurgebied toen door een lange periode met veel regenval drijfnat was," roepen boswachter Denny Kroeze en promotor Eddie Sevink nog maar eens in herinnering. Door de Olde Maten is opnieuw een parcours van 5 kilometer uitgezet, dat tot drie keer afgelegd kan worden.

De samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Run2Day gaat volgend jaar weer een stap verder met het uitzetten van een trailrun in alle vier seizoenen op verschillende locaties, waaronder Steenwijk. Het inschrijfgeld (15 euro) wordt gebruikt voor recreatieve voorzieningen in het betreffende natuurgebied. Maximaal 150 hardlopers kunnen zich via www.inschrijven.nl (zoekwoord: Olde Maten) verzekeren van een startbewijs voor 12 november.

Kop van Overijssel