Volledig scherm
De voedselbank in Hasselt is de vernielingen in het pand aan de Burgemeester Malcorpslaan zat. Meerdere keren is een ruit kapot gemaakt. © Voedselbank Zwartewaterland

Vandalisme bij voedselbank Zwartewaterland in Hasselt

Vandalen hebben schade aangericht aan het pand van de voedselbank Zwartewaterland in Hasselt. Voor de derde keer in een maand tijd is er een ruit vernield.

De daders gooiden in december twee keer met een steen uit het plein voor het pand van de voedselbank een ruit in, woensdag werd er opnieuw een steen door de ruit gegooid. ,,Dit is al de derde keer op precies dezelfde plek en dat is erg vervelend”, zegt Wout van Hasselt, secretaris van de voedselbank Zwartewaterland. De nieuwe ruit was net vorige week geplaatst.

De organisatie heeft aangifte gedaan. Er zijn geen spullen gestolen uit het pand. ,,Ik heb voor de kapotte ruit een houten plaat met spijkers vastgemaakt”, zegt Van Hasselt. ,,Hangjongeren hebben het denk ik gedaan. Het is hier in de avond erg donker en dan zijn hier veel jongeren. Ik heb de politie gevraagd of ze hier in de avond kunnen surveilleren.”

De voedselbank is gevestigd in een gebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan. Vroeger zat hierin school de Trekschuit. Ook Vluchtelingenwerk en de archeologische vereniging zitten nu in een lokaal in het gebouw. De gemeente Zwartewaterland is eigenaar van het pand en draait voor de kosten op.

Kop van Overijssel