Nelleke Roessingh maakte tekeningen van vermoeide gezichten van zorgmedewerkers op de IC, geïnspireerd op foto's van Jiri Büller. Ze exposeert met haar tekeningen in de bibliotheek van Hasselt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nelleke Roessingh maakte tekeningen van vermoeide gezichten van zorgmedewerkers op de IC, geïnspireerd op foto's van Jiri Büller. Ze exposeert met haar tekeningen in de bibliotheek van Hasselt. © Pedro Sluiter Foto

'Vermoeide gezichten’: houtskooltekeningen van emotionele zorgmedewerkers in expo in bibliotheek Hasselt

Afweer, angst, mededogen, bedroefd en kwetsbaar. Maar vooral de enorme vermoeidheid. Amateurkunstenaar Nelleke Roessingh (69) uit Hasselt zag het allemaal in de gezichten van het zorgpersoneel dat Volkskrant-fotograaf Jiri Büller op de foto zette begin april. ,,Die emoties wilde ik in mijn portrettekeningen op papier zetten.”

  1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

    Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

    Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Kop van Overijssel