Volledig scherm
Archieffoto

Vogelshows in Genemuiden en Steenwijkerwold volop in voorbereiding

GENEMUIDEN/STEENWIJKERWOLD - Sierpluimvee mag niet, kanariepieten mogen wel worden getoond. De shows van Vogellust in Genemuiden en De Edelzanger in Steenwijkerwold zijn dan ook volop in voorbereiding.

Spannende dagen voor de vogelliefhebbers in Steenwijkerland en Zwartewaterland. Hoewel de vogelgriep de kop heeft opgestoken, mogen tentoonstellingen met onder meer kanaries, tropische vogels en parkieten nog doorgaan. "Deze week kregen wij een mailtje van de Nederlandse bond. Het verbod geldt voor tentoonstelling met sierpluimvee en hoenders, niet voor onze vogels", zegt Martin Plat van vogelvereniging De Edelzanger in Steenwijkerwold.

Gelderingen en d'Overtoom
De leden van deze vereniging tonen hun mooiste vogels vanaf donderdag 24 november in Hotel Gelderingen. Tegelijk laten de leden van Vogellust circa 275 vogels zien in het Genemuider verenigingsgebouw d'Overtoom. "Er is nog geen verbod uitgevaardigd voor het houden van tentoonstellingen voor onze vogels. Vandaar dat alle voorbereidingen gewoon doorgaan", vertelt Vogellust-secretaris Harry Brouwer.

Zo ook in Steenwijkerwold, waar 21 leden in totaal 235 vogels voor de tentoonstelling van De Edelzanger hebben ingeschreven. "Hopen dat het door kan gaan, anders zou alle werk weer voor niks zijn", zegt Plat van De Edelzanger. "Voor vogelliefhebbers zijn het kweekseizoen en het tentoonstellingsseizoen de leukste periodes. In die twee periodes geef je de vogels extra aandacht."

Zowel in d'Overtoom als in Hotel Gelderingen zijn de vogels na de officiële opening op donderdagavond, vrijdag en zaterdag te bezichtigen.

Kop van Overijssel