Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijspraak voor mishandeling baby Genemuiden

ZWOLLE – De 31-jarige Maurice V. uit Genemuiden is donderdag door de rechtbank in Zwolle vrijgesproken voor de mishandeling van zijn destijds 1 maand oude baby. Volgens de rechtbank ontbreekt het bewijs.

Zijn vriendin schreeuwde hem wakker op de ochtend dat het kind ademloos in zijn wieg lag. De man belde 112 en zei twee weken terug tegen de rechters dat hij poogde het kind te reanimeren. In het ziekenhuis werd inderdaad een zuurstoftekort ontdekt, maar ook een gebroken oogkas en een hersenafwijking. Ook was de baby, met een temperatuur van 33,4 graden, onderkoeld.

Computerspel
V. verklaarde bij de politie dat hij de baby op de buik had gelegd en toen zelf in slaap was gevallen. Hij was oververmoeid ook na een lange avond computerspellen spelen. Ook had hij met geweld een speen in diens mond drukte. Op de zitting zei hij dat dit leugens waren om zijn vriendin in bescherming te nemen.

Geen verband
Volgens de rechtbank is er geen causaal verband tussen wat het kind is overkomen en de verklaring van de verdachte. Het kind had zuurstoftekort maar daar zijn meerdere mogelijke oorzaken voor.
De man kreeg wel 5 dagen cel opgelegd voor het bedreigen van zijn vriendin. Deze dagen heeft hij al in voorarrest doorgebracht.

Kop van Overijssel