Groene containers in Zwolle (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Groene containers in Zwolle (foto ter illustratie). © Frans Paalman

Wat zit er in de gft-container? Gemeente Zwartewaterland controleert het

Het is een klusje waar een luchtje aan kan zitten: ROVA en gemeente Zwartewaterland gaan de komende week containers voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) controleren. Eerdere controles hebben uitgewezen dat er soms afval in die containers zit dat er niet in hoort.

 1. ‘Duitse taferelen’ tijdens afsluiting A28 tussen Zwolle en Meppel: ‘Het is even slingeren’
  PREMIUM
  7

  ‘Duitse taferelen’ tijdens afsluiting A28 tussen Zwolle en Meppel: ‘Het is even slingeren’

  Het asfalt op de A28 tussen de afrit Dalfsen-Ommen bij Zwolle en knooppunt Lankhorst voor Meppel wordt in de maanden oktober en november vervangen. Het wegdek is aan een winterbeurt toe, Rijkswaterstaat haalt alles uit de kast om de klus soepel te klaren. Per fase wordt verkeer naar de andere kant van de snelweg geleid, zodat een hele rijbaan beschikbaar is. ,,Even slingeren.”
 2. Boer Bert-Jan in Zwolle is ‘knettertrots’ op tientonner Evelien 43: ‘Een hele lieve koe. Net een hond’
  PREMIUM
  met video
  1

  Boer Bert-Jan in Zwolle is ‘knetter­trots’ op tientonner Evelien 43: ‘Een hele lieve koe. Net een hond’

  Evelien 43 is de eerste koe in 130 jaar die een bijzondere mijlpaal bereikt op het melkveebedrijf van de familie Klei. Ze heeft 10.000 kilo vet en eiwit geproduceerd. In buurtschap Haerst bij Zwolle is het daarom feest. Juist nu, in een tijd waarin de boer onder druk staat en zijn werk bekritiseerd wordt. ‘Als je goed bent voor de koe, is de koe goed voor jou.’