Het afsluitende optreden van Glennis Grace was één van de hoogtepunten, zegt Henk van Benthem namens de organisatie.
Volledig scherm
Het afsluitende optreden van Glennis Grace was één van de hoogtepunten, zegt Henk van Benthem namens de organisatie. © Martijn Bijzitter

Weergoden zijn Muziekfestival Blokzijl gunstig gestemd

Het Muziekfestival Blokzijl blikt terug op een geslaagde editie. ,,We hebben een topavond gehad’’, zegt Henk van Benthem van het Muziekfestival Blokzijl. 

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Corsobouwers uit Vollenhove werken voor het eerst met plastic dahlia’s (maar ze hebben een goede reden)
  PREMIUM
  MET VIDEO
  1

  Corsobou­wers uit Vollenhove werken voor het eerst met plastic dahlia’s (maar ze hebben een goede reden)

  Een door Vollenhoofse wagenbouwers gemaakte praalwagen is dit jaar te zien op een expositie in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Niet voorzien van echte dahliabloemen, zoals tijdens het corso, maar van plastic exemplaren. Het 75-jarig bestaan van het museum heeft geleid tot de bijzondere samenwerking met de corsobouwers uit de voormalige Zuiderzeestad Vollenhove.