Volledig scherm
De tewaterlating van de Luctor et Emergo © eigen foto

Zeiljachtbouwer heeft motorboot hersteld van stichting voor autistische jongeren in Zwolle

Normaal bouwen ze bij Vitters Shipyard BV in Zwartsluis luxe zeiljachten van tientallen meters lengte. Maar vrijdag werd hier het amper 6,5 meter lange motorbootje van de Zwolse Stichting Empower te water gelaten. 

De boot van de organisatie die met autistische jongeren werkt, was door vandalisme onbruikbaar geworden. Toen de boot in Zwolle aan wal lag voor onderhoud is alles van waarde eraf gesloopt en werden vernielingen aangericht. Medewerkers van Vitters Shipyard hebben de boot met behulp van een aantal bedrijven uit de buurt weer hersteld en vaarklaar gemaakt.

Ontzettend trots 

Meer dan 600 man uren waren ervoor nodig om de Doerak 650 met de naam Luctor et Emergo weer helemaal in orde te maken. ,,Ik ben ontzettend trots op de inzet van alle collega’s die zich week na week vrijwillig hebben ingezet om de boot op tijd klaar te krijgen", aldus oprichter Jan Vitters van het bedrijf. Wilco Voulon, directeur/bestuurder van de Stichting Empower: ,,De doerak speelt een belangrijke rol in onze stichting. Voor onze jongeren is het belangrijk dat ze erop uit gaan, de natuur in gaan en samen dingen ondernemen. Door bewegen en actief samenwerken, overwinnen ze angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld.”

Na de tewaterlating die door de vrijwilligers van de betrokken bedrijven en een aantal jongeren van Empower werd bijgewoond, voer het bootje terug naar Zwolle.

Volledig scherm
In het restaureren van de boot gingen 600 manuren zitten. © eigen foto

Kop van Overijssel