Volledig scherm
Leerlingen nemen deel aan een proefles judo. © ad100

Zeshonderd judoka's naar Hasselt voor regionaal toernooi Budo Promotie Overijssel

Hasselt is zaterdag 18 mei judoka-stad. Dan verwacht de organisatie van het BPO Judo Toernooi zeshonderd judoka's in sporthal De Prinsenhof. 

De judoka's komen van 54 sportscholen in Noord-, Oost- en Midden-Nederland.

Het BPO Judo Toernooi heeft een prominente plaats op de agenda van veel gerenommeerde clubs. Het behoort tot de top drie van de toernooien in het district Noord. 

Dit jaar wordt de tiende editie gehouden. Die zat net zoals andere jaren al ruim voor sluiting van de inschrijftermijn dicht. Maar organisatie organisatie Budo Promotie Overijssel zou niets willen weten van verhuizing naar een andere, grotere locatie. Daardoor kan gemoedelijke, sportieve sfeer van het toernooi verloren gaan.

Bij het toernooi is onder meer Amber Weiland betrokken. Zij keerde na het NK-21 met de zilveren medaille terug naar Hasselt. Inmiddels traint Weiland bij het RTC Heerenveen en op Papendal. Zij deed mee aan verschillende Europese wedstrijden.

  1. Twijfels over handelen politie bij verwijderen wietplanten uit tuin ouder echtpaar in Hasselt
    PREMIUM
    Video

    Twijfels over handelen politie bij verwijde­ren wietplan­ten uit tuin ouder echtpaar in Hasselt

    Stokken en wat bladeren in de tuin herinneren aan de twee wietplanten die Jan van Raalte (73) in de tuin had staan voor zijn zieke vrouw Jannie (68). De politie haalde de planten maandagochtend weg terwijl het bejaarde echtpaar zelf niet thuis in Hasselt was. Er zijn twijfels over het handelen van de politie. ,,Ik vind het opmerkelijk. De planten staan in de buitenlucht‘’, zegt strafrechtadvocaat Anno Huisman.

Kop van Overijssel