De onzekerheid tijdens de zoektocht naar Sten Lok is voelbaar langs het Meppelerdiep bij Zwartsluis.
Volledig scherm
PREMIUM
De onzekerheid tijdens de zoektocht naar Sten Lok is voelbaar langs het Meppelerdiep bij Zwartsluis. © Foto Freddy Schinkel

Zoektocht Sten Lok (20): urenlang tussen hoop en vrees langs de waterkant

videoUiterst voorzichtig wordt een zwarte auto uit het Meppelerdiep bij Zwartsluis getild. Eerst komt het dak boven water, meer dan anderhalf uur later de rest van het voertuig. Het is het trieste slot van een dag waarop vrienden en familie van de vermiste Sten Lok uit Vollenhove tussen hoop en vrees leefden.

De jonge ondernemer Sten Lok (20) verdwijnt zaterdagnacht na een bezoekje aan Café de Doppe, in het centrum van het havenstadje Vollenhove. Rond vier uur ’s nachts stapt hij in zijn auto, een zwarte Volkswagen Caddy. Als familieleden ontdekken dat hij niet in bed ligt, wordt groot alarm geslagen. Bijna heel Vollenhove helpt zondag mee zoeken.

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel