De komgrens schuift op naar de kruising van de Vaartweg met Ter Wee en de Zandvoortweg (linksonder). Linksboven de nieuwe wijk Om de Weede.
Volledig scherm
De komgrens schuift op naar de kruising van de Vaartweg met Ter Wee en de Zandvoortweg (linksonder). Linksboven de nieuwe wijk Om de Weede. © Wilbert Bijzitter

Zwartewaterland stelt werk aan Vaartweg bij Hasselt uit door coronavirus

Door de coronacrisis lopen de werkzaamheden aan de Vaartweg (N377) bij Hasselt vertraging op. De gemeente Zwartewaterland wil de weg de komende dagen niet afsluiten, zodat ambulancepersoneel en andere hulpverleners de rijbanen kunnen blijven gebruiken.

Werklui zijn op dit moment volop bezig met werk voor de verplaatsing van de komgrens op de Vaartweg in Hasselt. Met een uitbuiging met een middengeleider van 5 meter moet het verkeer dat vanuit de richting Lichtmis richting Hasselt rijdt worden geremd.

Veranderde omstandigheden

Voor de aansluiting bij Ter Wee/Zandvoortweg was het de planning om vanaf woensdag tot en met zondag de Vaartweg volledig af te sluiten. ‘Vanwege de snel veranderende omstandigheden die te maken hebben met de verspreiding van het Covid-19-virus is het onwenselijk om deze afsluiting de komende dagen uit te voeren’, laat de gemeente Zwartewaterland weten.

Vijf dagen zouden er geen auto’s en andere voertuigen op een deel van de Vaartweg kunnen rijden. ‘Wij willen er voorlopig alles aan doen om hulpdiensten en andere maatschappelijke organisaties doorgang te garanderen. Vanuit maatschappelijk verantwoord oogpunt en de bereikbaarheid van Hasselt en omgeving, worden de werkzaamheden daarom uitgesteld tot een nader moment.’

Kop van Overijssel