Volledig scherm

Zwartewaterland versoepelt spelregels financiële steun voor kinderen

ZWARTEWATERLAND De gemeente Zwartewaterland wil meer ouders met kinderen tot 18 jaar en een laag inkomen financiële ondersteunen met het Kindpakket.

Huishoudens met kinderen tot 18 jaar en een laag inkomen komen eerder in aanmerking voor financiële ondersteuning. Het college van de gemeente Zwartewaterland heeft ingestemd met een hogere inkomensgrens om in aanmerking te komen voor het zogenoemde Kindpakket 2017.

Het Kindpakket is een financiële ondersteuning voor huishoudens met een laag inkomen. De vergoeding is bedoeld voor kinderen tot en met 17 jaar zodat ze kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Per kind is maximaal 300 euro per jaar beschikbaar. Het bedrag kan worden gebruikt voor zwemles, een schoolreisje, kinderfeestje, sport, recreatie-activiteiten, schoolkosten en andere leermiddelen.

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland hebben besloten de inkomensgrens om in aanmerking te komen voor het Kindpakket te verhogen van 110 naar 120 procent van de bijstandsnorm. "Zo hebben meer mensen recht op de vergoeding", aldus het college.

Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, mag een kind op de aanvraagdatum nog geen 18 jaar zijn. Het inkomen van de ouders mag maximaal 120 procent van de bijstandsnorm bedragen. Als de gemeente het Kindpakket toekent, mag het bedrag naar eigen inzicht worden besteed. De gemeente controleert wel steekproefsgewijs of de bedragen zijn besteed aan de kinderen. De aanvrager moet daarom bonnen een jaar lang bewaren.

Het Kindpakket 2017 aanvragen kan via het formulier op de gemeentelijke website. Bijstandsgerechtigden die via de gemeente Zwartewaterland een uitkering ontvangen, krijgen een brief van de gemeente.

Kop van Overijssel