Zwartsluis herinnert zich vooral één zoon van gezin Ruinerwold

VIDEOZwartsluis is pijnlijk getroffen. Hoe kan het dat een gezin jarenlang in het dorp woonde en achteraf veel meer kinderen bleek te hebben dan dat buren wisten? Ze kenden er hooguit drie, geen negen. 

Uit een verklaring die de familie van Gerrit-Jan van D. gisteravond uitgaf, blijkt dat het gezin, waarvan een deel in afzondering leefde in een boerderij in Ruinerwold, in totaal negen kinderen telde. Acht jaar geleden ontvluchtten drie van hen, twee zoons en een dochter, het ouderlijk huis, aldus de familie.

Normale meid

In Zwartsluis, waar het gezin enige jaren woonde, slaan de feiten in als een bom. De kroegbaas in Zwartsluis kan zich alleen een zoon en een dochter herinneren. ,,Zij was een heel normale meid, liep stage bij de bloemenwinkel en ging naar school op het Agnieten College’’, zegt de kroegbaas, die niet met zijn naam in de krant wil. ,,Ze wandelde altijd met hun hond.’’

 1. Coronacrisis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeenteraad Zwartewaterland
  PREMIUM

  Coronacri­sis kreeg afgelopen maanden voorrang van gemeente­raad Zwartewa­ter­land

  De politiek van Zwartewaterland houdt vanavond, bijna drie maanden na de laatste bijeenkomst, een digitale raadsvergadering. Waar andere gemeenten al eerder met virtuele foefjes het politieke debat draaiende hielden, gelastte een van de zwaarst getroffen gemeenten in ons land een ogenschijnlijke pauze in. Een rondgang langs de fractievoorzitters leert dat er achter de schermen op bescheiden schaal verder is gewerkt. ,,Partijpolitiek is even ondergeschikt gemaakt.”
 2. Zwartewaterland, plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter
  PREMIUM

  Zwartewa­ter­land, platte­lands­ge­meen­te met een sterk industri­eel karakter

  Een plattelandsgemeente met een sterk industrieel karakter. Dat is volgens wethouder Harrie Rietman de kracht van Zwartewaterland. ,,Die verscheidenheid is prachtig maar kan, bij het nemen van grote beslissingen, wel tot tegengestelde belangen en opvattingen leiden’’, zegt hij bij de presentatie van de ontwerp-Omgevingsvisie, die is opgesteld na overleg met veel inwoners en organisaties uit de gemeente.

Kop van Overijssel