Zwartsluis herinnert zich vooral één zoon van gezin Ruinerwold

VIDEOZwartsluis is pijnlijk getroffen. Hoe kan het dat een gezin jarenlang in het dorp woonde en achteraf veel meer kinderen bleek te hebben dan dat buren wisten? Ze kenden er hooguit drie, geen negen. 

Uit een verklaring die de familie van Gerrit-Jan van D. gisteravond uitgaf, blijkt dat het gezin, waarvan een deel in afzondering leefde in een boerderij in Ruinerwold, in totaal negen kinderen telde. Acht jaar geleden ontvluchtten drie van hen, twee zoons en een dochter, het ouderlijk huis, aldus de familie.

Normale meid

In Zwartsluis, waar het gezin enige jaren woonde, slaan de feiten in als een bom. De kroegbaas in Zwartsluis kan zich alleen een zoon en een dochter herinneren. ,,Zij was een heel normale meid, liep stage bij de bloemenwinkel en ging naar school op het Agnieten College’’, zegt de kroegbaas, die niet met zijn naam in de krant wil. ,,Ze wandelde altijd met hun hond.’’

 1. Topvrouw uit Hasselt drukte haar stempel op ons nieuwe landlogo: ‘The Netherlands is beter dan Holland’
  PREMIUM

  Topvrouw uit Hasselt drukte haar stempel op ons nieuwe landlogo: ‘The Nether­lands is beter dan Holland’

  Nederland heeft sinds een week een nieuw logo. Het wordt geroemd en verketterd. De Hasselter zakenvrouw Thecla Bodewes sprak uitvoerig mee over het nieuwe merk, als voorzitter van het Internationaal Strategisch Overleg. De tulp moest blijven als beeltenis. ,,De tulp is Nederland. En The Netherlands is beter dan Holland... Holland is een bepaald deel van ons land.’’ Bodewes legt uit.
 2. In de startblokken voor de bouw van nog eens honderden woningen in Genemuider wijk
  PREMIUM

  In de startblok­ken voor de bouw van nog eens honderden woningen in Genemuider wijk

  Waar ooit de golven van de Zuiderzee klotsen en wat later de poldergronden bij Genemuiden waren, verrijst nu de nieuwste woonwijk van de tapijtstad: ’t Tag. Het oostelijk deel was in 2012 met 350 woningen volgebouwd. In Tag West staan al ruim 180 woningen en de bouwactiviteiten gaan voortvarend verder en schieten aardig op in de richting van de in de eerste fase maximaal 230 te bouwen huizen.

Kop van Overijssel