Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Zwollenaren opgepakt in Genemuiden voor drugshandel

Twee inwoners van Zwolle zijn gisteravond opgepakt in Genemuiden. Het duo wordt verdacht van handel in drugs.

Wijkagent Johan Bouma meldde op zijn Instagram-pagina dat een oplettende getuige een cruciale rol speelde. Hij maakte melding van twee personen die mogelijk in drugs handelden. De agent sloeg het duo uit Zwolle in de boeien. Het onderzoek naar de Zwollenaren wordt voorgezet.

 1. 25-jarige zoon laat sporen achter op sociale media: gezin komt uit regio
  PREMIUM

  25-jarige zoon laat sporen achter op sociale media: gezin komt uit regio

  Eén van de zoons (25) van het opgesloten gezin in Ruinerwold is sinds begin dit jaar zeer actief op sociale media. Uit de berichten van deze zoon Jan blijkt dat het gezin jarenlang in Hasselt, Zwartsluis en Meppel woonde en dat hij werkte voor ‘klusjesman’ Josef B., de huurder van de boerderij. Het gezin werd deze week gevonden in een schuilruimte in een boerderij in Drenthe en woonde daar al negen jaar zonder dat de buurt er van wist.
 2. Restauratie moet kerkorgel Zwartsluis ruige, stoere en bruisende klank teruggeven
  PREMIUM
  video - update

  Restaura­tie moet kerkorgel Zwartsluis ruige, stoere en bruisende klank teruggeven

  Een grondige restauratie moet er voor zorgen dat het orgel in de hervormde kerk in Zwartsluis weer net zo klinkt als in 1796. Na drie jaar arbeid, dat regelmatig stil lag door het uitblijven van betalingen, leverde orgelmaker Rudolf Knol in dat jaar het Sluziger orgel op. ,,Toen moet het fantastisch hebben geklonken maar eerdere ingrepen hebben de klank geen goed gedaan’’ , zegt organist Arjan Wegerif over het rijksmonument.

Kop van Overijssel