1000 kilo illegaal vuurwerk in een doodnormale straat in IJsselmuiden: ‘We leefden hier op een bom’

VIDEOEen rustig woonstraatje in IJsselmuiden blijkt een distributiecentrum van ruim 1.000 kilo illegaal vuurwerk te herbergen. Dankzij een tip van een buurtbewoner ontdekte de politie zondagmiddag de garagebox vol nitraten, cobra's en shells. ,,We leefden hier op een bom.’’

Vreemd, denken Bert en Ineke van 't Zand deze zondagmiddag. Ze zien wel vaker een politieauto door hun Tichlerstraat rijden, maar dat er in korte tijd vier keer een wagen passeert, is op z'n minst opmerkelijk. En wat doet dat witte vrachtwagentje hier steeds? Een gehuurd voertuig, zien ze. Vast om iemand te verhuizen. 

  1. Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevestiging dat we op de goede weg zijn’
    PREMIUM

    Zwols festival ontvangt Gold Award tijdens het Award Festival in Alkmaar: ‘Bevesti­ging dat we op de goede weg zijn’

    Van 14 oktober tot en met 25 november kon er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën. Onder meer restaurants, cafetaria en broodjeszaken maakten kans op een felbegeerde Awards in hun provincie en in aantal categorieën zelfs per gemeente. Maandag 20 januari werden de prijzen uitgereikt op het Award Festival in Alkmaar. Zwolle Unlimited werd beloond met een Gold Award in de categorie Event Horeca.

In samenwerking met indebuurt Zwolle