Volledig scherm
Bevrijdingsfestival Overijssel 2017. Het vijf voor vijf voor vrijheid moment met als gastspreker Oud Premier van Agt en het verspreiden van grote "vrijheid"wereldbollen © Frans Paalman

125.000 bezoekers vierden vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Zwolle

VideoHet Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle heeft gisteren rond de 125.000 bezoekers getrokken. Dat meldt organisator Niek van der Sprong. Vorig jaar waren het er 140.000, maar toen lag de temperatuur ook minstens tien graden hoger. 

Het festival verliep zonder noemenswaardige incidenten. Opvallend was het grote aantal auto's dat in de wijken rond het evenement een plekje zocht. Wellicht was dat toe te schrijven aan het weer, waardoor meer mensen besloten met de auto te komen in plaats van met de fiets. 

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle