Go Sharing-scooters aan de Westerlaan, richting het station in Zwolle.
Volledig scherm
Go Sharing-scooters aan de Westerlaan, richting het station in Zwolle. © indebuurt Zwolle

150 Go Sharing scooters verdwijnen uit straatbeeld van Zwolle (maar er komen 300 andere voor terug)

De 150 groene ‘Go Sharing’ scooters die sinds mei 2021 het straatbeeld van Zwolle bepalen, gaan verdwijnen, meldt deze gemeente. In plaats daarvan worden twee andere bedrijven naar voren geschoven die de komende twee jaar 300 scooters in Zwolle gaan plaatsen: ‘Check’ en ‘Felyx’.

16 reacties

 • Robin Drooger

  1 jaar geleden
  Dat gemopper altijd. Er was niet alleen overlast en ergernis. Er zijn ook zat mensen blij met deelscooters. Ik vind het mooi dat er nu ook fietsen bijkomen.
 • M.G. Blom

  1 jaar geleden
  Fijn hoor. Het betreft, denk ik, een minderheid (hoewel?) die die dingen lukraak parkeren, achterlaten, laten slingeren en rijden als gekken zonder weet van verkeersregels of er lak aan hebben. Maar er valt geld mee te verdienen, dus fuck de goede burgers en vrij baan voor de verkeers- en parkeerhufters. Verkeersbeleid? Verkéérd beleid !!
 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Dus in plaats van geen last meer van die groene apparaten krijgen we nu last van dubbel zoveel anders-kleurige machines Staan daar de lichten ook van afgesteld op de ogen van tegemoetkomend verkeer? Zijn die ook zo zwaar als je ze bij verkeerd gestald opzijsleurt met t risico van gescheurde spieren of een breuk?Komt er een meldpunt Overlast Deelscooters? Voor welk milieu is dit nou eigenlijk goed? Strakke regels graag en bij overlast boetes, te betalen door de laatste gebruiker van zo'n ding
 • Rick Luijten

  1 jaar geleden
  Er wordt overlast ervaren,wat doe je dan? Nog meer overlast creëren .TOP gemeente. En als je een scooter ziet staan die niet netjes geparkeerd staat, moet je contact opnemen met het bedrijf. Hoeveel mensen zullen dat doen? ik los het zelf wel op als eentje voor mijn deur staat geparkeerd.
 • Kas Van Dam

  1 jaar geleden
  Top dat dit uitgebreid wordt. Er wist heel hard geklaagd door enkelen, maar velen maken er dankbaar gebruik van. Vraag me wel af wat er gebeurt met het tegoed dat nog op het Go Sharing account staat als de scooters straks ineens weg zijn...?
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?