Volledig scherm
Eigenaar en chef-kok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse van 3-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle. © ANP

3 nominaties voor Librije bij Restaurant Awards

Driesterrenrestaurant de Librije in Zwolle maakt voor de vierde keer op rij  kans op de titel Beste Restaurant van het Jaar. De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland nomineerden het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer in drie categorieën van de Restaurant Awards.

Ook De Leest in Vaassen, De Groen Lantaarn in Zuidwolde, Librije's Zusje in Amsterdam en Inter Scaldes in Kruiningen maken kans op deze titel.

Tijdens de edities van 2015, 2016 én 2017 werden Jonnie en Thérèse Boer met de Librije verkozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ door hun collega’s. Ze maken in ieder geval voor de vierde keer kans, want ze zijn weer genomineerd. 

3 nominaties voor De Librije

Net als vorig jaar is De Librije in drie verschillende categorieën genomineerd: Beste Restaurant, Beste Wijn Restaurant en Beste Vlees Restaurant. Maar niet alleen de Librije wist meerdere nominaties in de wacht te slepen. De volgende restaurants werden in twee verschillende categorieën genomineerd: De Groene Lantaarn**, Ciel Bleu**, Vermeer*. Bolenius**, BAK en Fred**.

Amsterdam gastronomisch op koppositie

Niet alleen in de Michelingids weet Amsterdam te domineren, met maar liefst 23 Michelinsterren. Ook bij de Restaurant Awards weten zij de koppositie in te nemen met in totaal 21 nominaties.

Beste Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije*** (Zwolle), Librije's Zusje** (Amsterdam), Inter Scaldes*** (Kruiningen), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde) & De Leest*** (Vaassen).

Beste Wijn Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Da Vinci* (Maasbracht), Zarzo* (Eindhoven), Ciel Bleu** (Amsterdam), De Librije*** (Zwolle) & Waterproef (Scheveningen).

Beste Vis Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Pure C* (Cadzand-Bad), Zeezout (Rotterdam), De Kromme Watergang** (Hoofdplaat), Visaandeschelde (Amsterdam) & Spetters* (Breskens) .

Beste Aziatische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Taiko (Amsterdam), Asian Glories (Rotterdam), O&O (Sint Willebrord), Yamazato* (Amsterdam) & HanTing Cuisine (Den Haag).

Beste Nieuwkomer van Nederland:

Genomineerd: De Rozario (Helmond), VISTA* (Willemstad), AIRepublic* (Cadzand), The White Room* (Amsterdam) & Meliefste (Wolphaartsdijk).

Beste Vlees Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Librije*** (Zwolle), The Roast Room (Amsterdam), CEO Baas van het Vlees (Rotterdam), Rijsel (Amsterdam) & Kaatje bij de Sluis* (Blokzijl).

Beste Groente Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Niven* (Rijswijk), Vermeer* (Amsterdam), Bolenius* (Amsterdam), BAK (Amsterdam) & De Nieuwe Winkel (Nijmegen).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland:

Genomineerd: De Loohoeve (Schoonloo), Hofstede De Blaak (Tilburg), RIJKS* (Amsterdam), Le Hollandais (Amsterdam) & De Vlindertuin* (Zuidlaren).

Meest Romantische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Ciel Bleu** (Amsterdam), De Groene Lantaarn** (Zuidwolde), Vinkeles* (Amsterdam), De Bokkedoorns** (Overveen) & Fred** (Rotterdam).

Beste Italiaanse Restaurant van Nederland:

Genomineerd: Toscanini (Amsterdam), Mario Uva (Wijdewormer), Cucina del Mondo* (Heerlen), Coco Pazzo (Houten) & La Dolce Vita (Son).

Beste Biologische Restaurant van Nederland:

Genomineerd: BAK (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden), Bolenius* (Amsterdam), De Kas (Amsterdam) & Vermeer* (Amsterdam).

Beste Fromager van Nederland:

Genomineerd: De Bokkedoorns** (Overveen), Fred** (Rotterdam), Bord'eau* (Amsterdam) & Perceel* (Capelle a/d IJssel).

Eind januari worden namelijk de winnaars bekend gemaakt op www.restaurantawards.nl

In samenwerking met indebuurt Zwolle