Acties tegen CO2. Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Acties tegen CO2. Archiefbeeld ter illustratie © ANP

35 miljoen voor innovaties in Overijssel en Gelderland

Het Europese Operationeel Programma Oost van de provincies Gelderland en Overijssel geeft in totaal 17 miljoen euro uit aan projecten die bijdragen aan ‘Slimme CO2-reductie’.  Voor innovaties in de sectoren Agrofood, Health en High Tech Systems & Materials (HTSM) komt 18 miljoen vrij.

De bedragen worden vanaf 16 mei  in de regionale economie gepompt door OP Oost, dat ondernemers in Overijssel en Gelderland stimuleert om bij te dragen aan ‘de economie van de toekomst’. Bedrijven moeten met behulp van de subsidie schoner en innovatief te werk gaan, maar tegelijkertijd ook groeien en banen creëren. De subsidie per aanvraag bedraagt maximaal 2 miljoen.

Samenwerken

Er is onder meer geld beschikbaar voor samenwerkende organisaties die plannen hebben om energie te besparen of die schone energie op willen wekken of opslaan. Onder de noemer ‘algemene innovatie’ kan er daarnaast subsidie worden aangevraagd in de sectoren Agrofood, Health en HTSM. Ook hier geldt een maximum bedrag van 2 miljoen euro. 

Economie Oost Nederland versterken

De provincies werken met Europa samen in het Operationeel Programma (OP) Oost om de economie in Oost Nederland te versterken. In totaal is er 101 miljoen beschikbaar uit het Europese fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het Rijk en de provincies Overijssel en Gelderland dragen samen nog eens 68 miljoen euro bij. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle