Volledig scherm
Onderwijs op het Cibap Vakschool voor verbeelding. Foto Frans Paalman © Foto Frans Paalman

450 Mbo-docenten op inspiratietour langs Zwolse scholen

450 Docenten uit het middelbaar beroepsonderwijs komen op woensdag 21 maart naar Zwolle. De Zwolse mbo-instellingen Landstede MBO, het Deltion College en het Cibap Vakschool voor verbeelding houden dan een inspiratiedag voor mbo-docenten in het ICT en de creatieve industrie.

De docenten maken een inspiratietour langs de drie scholen. De Zwolse aanpak van samenwerking en co-creatie staat centraal in workshops en lezingen, waarin de actualiteiten binnen het werkveld worden belicht. 

Ralph Keuning

Wetenschapsjournalist Mark Mieras (bekend van hersenonderzoek en hoe kunst, creativiteit en spel kunnen bijdragen aan een betere verbinding tussen de beide hersenhelften) en Museum de Fundatie-directeur Ralph Keuning starten de bijeenkomst. Keuning vertelt aan de docenten uit het land over de ontwikkeling van de creatieve industrie in Zwolle, wat de impact van kunst en cultuur kan zijn en hoe er met de onderwijsinstellingen wordt samengewerkt.

De docenten krijgen ook tijdens de inspiratietour bij Cibap, Deltion en Landstede aan het Stadionplein in Zwolle innovatieve projecten getoond. Er worden voorts ontwikkelingen in de branche met elkaar gedeeld en bijvoorbeeld nieuwe software gedemonstreerd. Daarbij ligt het accent bij het Deltion College op ICT, bij Landstede MBO op kunst en entertainment en bij Cibap op communicatie, media en design.

In samenwerking met indebuurt Zwolle