Volledig scherm
© Olger Koopman

63-jarige vrouw gewond bij woningoverval Zwolle-Zuid

ZWOLLE - Een 63-jarige vrouw is lichtgewond geraakt bij een woningoverval aan de Ministerlaan in de Zwolse wijk Ittersum.

De overval gebeurde vrijdagochtend rond de klok van 8:45uur. Volgens officier van dienst Arjen Snoeijing was er op het moment van de overval een mevrouw alleen thuis. Toen er werd aangebeld zag zij twee jonge tengere mannen met een bos bloemen voor haar deur staan. Toen de bewoonster opendeed, drongen de twee mannen met geweld de woning binnen. De woningsovervallers eisten geld van de vrouw, maar de vrouw wist al schreeuwend naar buiten te vluchten. Hierbij werd ze opgevangen door een buurman.

De daders zijn vervolgens per auto op de vlucht geslagen. Het is niet bekend of er een buit is meegenomen.

Uitgebrande auto
In Olst is kort na de woningoverval een brandende auto aangetroffen. Er wordt nu onderzocht of er verband is tussen de woningoverval en de uitgebrande auto. Buurtbewoners melden dat er eerder deze week al verdachte personen in een auto zich rondom de woning begaven. Mogelijk hebben de woningovervallers zich dus voorbereid op hun actie. De vrouw raakte lichtgewond aan haar arm, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Volledig scherm
© News United / Stefan Verkerk
Volledig scherm
De blaadjes van de bos bloemen die werd aangeboden liggen nog voor de deur. © Olger Koopman

In samenwerking met indebuurt Zwolle