A50 weer vrij na ravage met stoeptegels, file opgelost

update+videoDe A50 tussen Apeldoorn en Zwolle is weer open. De weg was een groot gedeelte van de ochtend afgesloten door een geschaarde vrachtwagen die zijn lading verloor. Bij het ongeluk, ter hoogte van Vaassen, kwamen honderden stoeptegels op de weg terecht. De ravage was enorm. 

Het ongeluk gebeurde rond 05.30 uur op de rijbaan richting Zwolle. Naast politie en Rijkswaterstaat was er ook een ambulance aanwezig, maar de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De bende op de weg zorgde voor flinke vertraging. Inmiddels zijn alle files opgelost. 

Chaos

Het was chaos op de weg. Tussen knooppunt Beekbergen en Epe was de vertraging meer dan twee uur. De andere kant op, tussen Hattem en Vaassen, stond ook kilometerslange file. Dat kwam door kijkers naar de andere rijbaan. De vertraging bedroeg vijftig minuten. ‘Door de omleiding die is ingesteld, ondervinden ook de A1 en het onderliggende wegennetwerk hinder’, meldde Rijkswaterstaat.  Verkeer naar Zwolle werd omgeleid via Amersfoort. 

Tekst gaat verder onder de foto:

Volledig scherm
Ravage op de A50: vrachtwagen verliest lading stoeptegels. © Stefan Verkerk

Zware klus

Rijkswaterstaat had een flinke klus te klaren. De tegels werden weggehaald, maar er zijn ook diverse reparatiewerkzaamheden aan het wegdek nodig. Zo werden gaten in het asfalt tijdelijk opgevuld. Vanavond volgt de definitieve reparatie, dat gebeurt na 20.00 uur. De tegels zijn in de middenberm gelegd en worden vanavond weggehaald. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle